Metal Gear Solid V bi mogao izaći i za PC

Metal Gear Solid 5 bi mogao izaći i za PC

Metal Gear Solid V: The Phanotm Pain je potvrđen za Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 i PlayStation 4. Kao što se da vidjeti PC je ponovo zakinut za svoju inačicu, no postoji mogućnost da bi i horde PC igrača mogle zaigarti najnoviji Konamijev proizvod.

Kreator serijala i jedna od najpoznatijih ličnosti gaming svijeta, Hideo Kojima bi volio vidjeti svoju igru i na PC-u. U sklopu nedavnog intervjua za GameSpot u Japanu je imao ovo za reći: “PC je moja izvorna platforma. Ja sam prvotno pravio igre za PC. Prije mnogo vremena nisam se htio pouzdati u platforme kako bih izdavao svoje igre, pa ukoliko ljudi budu to željeli, naravno bez službenog obećanja, mogu potvrditi da je PC port nešto što bi me itekako zanimalo, te bih volio to napraviti.”

Predhodnik Phantom Paina, MGS 4: Guns of the Patriots nikad nije stigao na PC, iako smo dobili Metal Gear Rising: Revengeance, doduše 11 mjeseci nakon konzolaške premijere, ali napredak je očigledan. Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, prolog za Phantom Pain izlazi za već spomenute konzole 18. ožujka i nije najavljen za PC. Ostaje nam samo nada da se Kojima smiluje PC igračima i izda svoju “bebu” za PC, bez obzira koliko bi port kasnio za konzolaškim izlascima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 11:53