Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes cenzuriran u Japanu

Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes cenzuriran u Japanu

Prolog za Metal Gear Solid 5, imena Ground Zeroes je izašao prije nekoliko dana, a svi oni koji imaju japansku verziju će ostati zakinuti za neke dijelove. Naime u Japanu je igra u određenim segmentima cenzurirana.

Igru je cenzurirao japanski odbor za ocjenjivanje video igara (CERO – Computer Entertainment Ratings Organization). “Jedan dio je dobio zabranu od CERO-a tako da smo se produkcijski morali prilagoditi. U inačici za Sjevernu Ameriku, cenzure nema, te se sve može vidjeti” – rekao je Kojima. Nije u potpunosti jasno na što je Kojima točno mislio, no u Ground Zeroes-u postoje prikazi scena mučenja, što je možda bilo previše brutalno za Japance.

Početkom mjeseca Kojima je izjavio kako igre nikad neće biti gledane kao ostatak kulture ukoliko se ne osvrnu na osjetljive teme – “Ukoliko ne prijeđemo tu granicu, ukoliko ne pokušamo prikazati ono što želimo prikazati, onda će igre uvijek biti igre. Ukoliko ne pokušamo ići preko toga nikad nećemo postići ono što postižu filmovi i romani. Nisam se htio kloniti stvari za koje sam znao da će biti osjetljive. Ako ne budemo išli tako daleko, onda se igre nikada neće smatrati kulturom.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:18