Konami se posvećuje mobilnim igrama

O Konamiju se u zadnje vrijeme dosta priča. Nažalost, ne radi toga jer izdaje hrpu novih igara, nego zato što je uprava donijela niz naglih odluka koje sasvim mijenjaju smjer poslovanja ovog poznatog izdavača.

Konami je završio suradnju s Hideom Kojimom, a zatim i otkazao Silent Hills te su mnogi počeli sumnjati u budućnost ove firme. No, umjesto da se prestane baviti video igrama, Konami je odlučio prebaciti fokus na tržište mobilnih igara.

“Naša primarna platforma će biti mobilna. Pratit ćemo pay-as-you-play model igara kao kod Power Pro i Wining Eleven naslova uz dodatak ekstra sadržaja, a naše igre se moraju maknuti od prodavanja predmeta na prodavanje značajki u igrama”, rekao je Konamijev glavni direktor Hayakawa.

“Kroz ove igre, vidjeli smo da su čak i ljudi koji kupuju fizičke kopije motivirani za dodatni sadržaj. Uspjeh Power Pro igre nas je posebno motivirao da poguramo neke od naših popularnih igara na mobilne uređaje. Igre su se proširile na mnogobrojne platforme, ali na kraju dana, nama najbliža platforma je ona mobilna. Mobilna tehnologija je budućnost gaminga”, dodao je Hayakawa.

Novi direktor Konamija je još rekao kako se nada da će naslovi poput MGSV i Winning Elevena nastaviti uspješnu karijeru, no kaže kako se stalno razmišlja o tome kako pogurati ove franšize na mobilne uređaje.

Pripremite se jer bi to moglo značiti da ćemo uskoro vidjeti MGS, Castlevaniu ili Silent Hill na mobilnim uređajima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:33