Izgubio u Call of Duty meču pa drugom igraču poslao SWAT tim u kuću

Sigurno znate barem jednu priču iz svijeta online igara koja je završila nekakvim obračunom u pravom svijetu. Svakim danom je sve više takvih igara, a s time i sve više igrača koji svoju ljutnju prilikom izgubljenog meča ne znaju zadržati unutar igre. Takav je slučaj Rafaela Castilla, sedamnaestogodišnjaka iz Long Beacha kojemu je na vrata stigla cijela SWAT postava nakon opasnog poziva njegovog virtualnog protivnika.

U utorak je ovaj mladić igrao Call of Duty multiplayer, a nakon što je pobijedio, drugi igrač mu je zaprijetio slanjem specijalne policije na vrata kuće. Nije prošlo dugo vremena, a pred ulaznim vratima se našla naoružana policija dok je iznad kuće nadlijetao policijski helikopter – sve zato što je drugi mladić nazvao policiju iz bijesa što je izgubio online meč, predstavio se kao Rafael Castillo i rekao kako je ubio svoju majku te je spreman na daljnja ubojstva.

Rafael nije bio niti svjestan što se događa oko njega jer je još uvijek imao slušalice na ušima i igrao Call of Duty. Nakon 20 minuta drame pred kućom obitelji Castillo, ispostavilo se da se radi o smještenom pozivu, a jedino oružje koje je Rafael imao je bilo ono u Call of Dutyu.

Predstavnik Long Beach policijskog odsjeka, Michael Tangney, je izjavio kako se nažalost događa sve više ovakvih situacija te da je ovaj način “zabave” poznat kao “Swatting”.

“U ovom … čudnom svijetu Swattinga, dobivate bodove za helikopter, za policijske automobile, SWAT tim, za svaki tip ulaska”, rekao je za CBS. “Ovo je vrlo sofisticirano. Nažalost, vrlo je opasno”, dodao je.

Kako je cijela ova drama izgledala, možete pogledati na slikama na New York Postu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:45