Izašli driveri za korištenje Xbox One kontrolera na PC-u

Izašli driveri za korištenje Xbox One kontrolera na PC-u

Iako je Xbox One izašao prije četiri mjeseca, Microsoft još uvijek nije izdao PC drivere za Xbox One kontroler. Čini se da su čekali da to netko napravi za njih, što se upravo i dogodilo. Lucas Assis je objavio na YouTubeu driver i instrukcije kako cijelu stvar pokrenuti.

Video traje 11 minuta, što će reći da rješenje nije najjednostavnije, no svi oni koji vole koristiti svoj novi Xbox One kontroler će se sigurno obradovati. Rješenje koje je Assis našao koristi kombinaciju općih USB drivera, kontroler emulatora vJoy, libusb (koji dopušta aplikacijama da rade sa USB uređajima), te svoju osobnu aplikaciju koja inače podržava rad sa čak 16 kontrolera. Sve potrebno je i stavio u jednu datoteku.

Nakon što preuzmete datoteku potrebno je sljedeće:

  • Otvoriti device manager i uključiti kontroler
  • Instalirati WinUSB device driver (driver za Windows)
  • Instalirati vJoy
  • Otvoriti vJoy i pomoću njega detektirati priključeni kontroler
  • Instalirati libusb, pokrenuti ga i pomoću njega instalirati dva WinUSB uređaja, koji su zapravo kontroleri
  • Otvoriti Assisovu aplikaciju

Za one kojima su upute teške, ili im se jednostavno neda čitati, Assis je postavio i video, sa svim detaljima instalacije.

Nakon što učinite sve navedeno vjerojatno biste trebali instalirati i XPadder ili x360ce (koji su uključeni u priloženu datoteku) kako biste koristili kontroler sa igrama kao da je on Xbox 360 kontroler (kojeg igre same detektiraju, jer Windows za njega pruža direktnu podršku). Ako se uzme u obzir da je za aplikaciju Assis potrošio jedan dan, sasvim je moguće da se svi problemi rješe i ovaj način korištenja iskristalizira prije nego Microsoft uopće izda službene drivere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:47