Iz Nordic Gamesa kažu da je Darksiders 2 imao prevelik budžet

Iz Nordic Gamesa kažu da je Darksiders 2 imao prevelik budžet

Nakon što je izdavač THQ objavio bankrot krajem 2012. njihovo se golemo vlasništvo razdijelilo na brojne studije. Nordic Games je tako otkupio prava na Darksiders franšizu, a njihov glavni čovjek Larc Wingefors je izjavio kako je budžet od 50 milijuna dolara koliki je imao Darksiders 2 suludo visok.

“Darksiders je vrhunski proizvod. THQ je potrošio 50 milijuna dolara u izradi Darksidersa 2. Mi možemo napraviti proizvod iste kvalitete, ali za manje novaca. 50 milijuna je suludo, ne možemo si to priuštiti.” – rekao je Wingefors u nedavnom intrevju. Godišnje, Nordic Games od igara u svom vlasništvu godišnje zaradi samo 50-ak tisuća dolara što nikako ne može konkurirati velikim izdavačima. Ono što je bitno je činjenica da Nordic Games ima na stotine igara pod svojim vlasništvom, a u narednim godinama to će se povećati za još koju stotinu.

Nordic Games je otkupio prava na neke THQ igre na aukciji u prosincu 2012. Ranije ove godine su također otkupili poznati THQ trademark koji će koristiti prilikom izdavanja svojih igara. “Posao sa THQ-om je najbolji koji sam sklopio u životu. Potrošio sam 5 milijuna svojih dolara, a iako je to bilo dosta novca za mene, vrlo brzo sam vratio uloženo.” – kaže Wingefors.

Što se tiče budućnosti Darksiders franšize, iako još nema nikakvih potvrda, stvari izgledaju pozitivno. U svibnju se dio developera odvojio od Cryteka kako bi osnovao Gunfire Games. Zanimljivo je da je većina njih radila na originalnom Darksidersu dok su bili u Vigil Games studiju. Iz Gunfire Gamesa su već objavili kako je bilo kontakata o eventualnom nastavku popularne igre, ali više od toga nisu otkrivali.

Mi smo odigrali i Darksiders i Darksiders 2, pa ako se želite podsjetiti o čemu se tu radi svakako provjerite naše recenzije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:40