Iako to želi, Valve vjerojatno nikada neće napraviti Half Life za VR

Iako to želi, Valve vjerojatno nikada neće napraviti Half Life za VR

Valve je prije nekoliko dana predstavio svoj vlastiti VR uređaj Vive. Također, ekipa iz razvojnog studija je priznala da je uz ovu tehnologiju kružila i Half Life igra, no hoćemo li ikada zaigrati Half Life iz prvog lica koristeći Vive?

“Ne kažemo ‘ne’. No, još ne znamo što nam je činiti. Naš najvrjedniji resurs je vrijeme, a mi nemamo dovoljno vremena kako bi ljudi odradili sve”, rekao je Jeep Barnett, Valveov programer.

Barnett u ime cijelog tima priznaje kako bi rado napravili Half Life za novi uređaj, no čini se da je to zasada nemoguća misija.

“Je li Half-Life dobar (za novu tehnologiju)? Je li Left 4 Dead dobar? Je li neka nova franšiza dobra? Ne znam još. Zasad pokušavamo pokriti širok spektar onoga što možemo učiniti, a tek onda ćemo se fokusirati na nešto posebno”, dodao je Jeep.

Čini se da očekivanje Half Life 3 naslova nije bilo dovoljno, već smo sada dobili i novu ideju o VR Half Lifeu kojeg vjerojatno nikada nećemo ugledati. Bilo kako bilo, sada ćemo pratiti razvoj Vivea, a nadamo se da, ako već nećemo imati priliku zaigrati Half Life na njemu, možemo očekivati druge odlične igre za novu tehnologiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:43