Hearthstone turnir završio kontroverzom

Hearthstone turnir završio kontroverzom

Dreamhack Summer Hearthstone turnir je sinoć završio, a finale je za sobom povuklo i neke kontroverze. Pobjednik je bio Radu “Rdu” Dima, koji je osvojio 10 000 dolara, što je dosada najveći iznos osvojen igranjem Blizzardove kartaške igre, no i dalje se vuku određeni repovi.

Tokom finalnog meča je Rdu dobio informaciju o tome koje karte njegov protivnik ima od jednog od njegovih prijatelja putem in-game chata. Trenutak se snimio na livestreamu, nakon čega su počele optužbe o mogućem varanju. Ipak nakon provjere nadležnih ustanovljeno je da nije potrebno ponoviti partiju, a Rdu je u konačnici upisao pobjedu od 3-0 protiv Jasona “Amaz” Chana.

Neposredno nakon završetka natjecanja počele su špekulacije o tome koliko su poruke bile namjerne nakon čega je velik broj profesionalnih igrača stao u obranu Rdua, među kojima i njegov protivnik – Amaz. On je čak i objavio video u kojem naglašava da Rdu “definitivno nije varao”.

Artosis, jedan od iznimno cijenjenih pro igrača je javno istupio u obranu svog kolege – “O ovome se naveliko diskutiralo među pro igračima i niti jedan misli da je Rdu varao. Partija je već bila gotova. Informacija mu nije mogla pomoći na bilo koji način, pobjedio bi što god da je napravio u tom trenutku. Rdu je očigledno izgledao uznemireno kad je shvatio što se dogodilo i sam je odmah pozvao nadležne nakon završetka partije.”

Iako u ovom slučaju, čini se, nije bilo nikakvih namjera da se nepoštenjem dođe do pobjede, Blizzard se počeo prozivati kako premalo pažnje pridaje podršci za e-sport igre. Točnije, postoje konstantni zahtjevi za turnir mod u kojem će biti onemogućen Battle.net poruke, što bi zajamčilo da neće biti nepoželjnih situacija poput ove. S obzirom da se oko Hearthstonea vrte sve veći i veći novci, možda je krajnje vrijeme da i Blizzard stvar počne shvaćati ozbiljnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:05