GameSpy multiplayer servis se gasi krajem sljedećeg mjeseca

GameSpy multiplayer servis se gasi sljedećeg mjeseca

Vjerojatno ste se u nekom trenutku susreli sa malenim zelenim špijunom, tj. sa GameSpy klijentom kojeg ste morali instalirati uz mnoge naslove tijekom zadnjih godine kako biste mogli igrati multiplayer pa čak i potvrditi CD Key prije igranja svoje nove igre.

Glu Mobile, vlasnik ovog servisa je sada obavijestio sve igrače kako će se 31. svibnja ovaj servis kompletno ugasiti. Iako ćete se sada riješiti dosadne instalacije klijenta, to nažalost znači da će sve igre čiji multiplayer ovisi o GameSpyu biti u problemima.

Nakon gašenja servisa, rješavanje problema ostaje na svakom pojedinačnom izdavaču. Zasada se oglasio samo Bohemia Interactive koji ima rješenje za svoje popularne igre.

arma-3_4.jpg

“Ovo će utjecati na multiplayer u našim igrama koje koriste GameSpy za dogovaranje mečeva, provjeru cd keyeva i NAT traversal u igrama sve od Arma: Resistance do Arma 3. Planiramo uvesti alternativno rješenje koristeći Steam za Arma 2: Operation Arrowhead i za Arma 3 korisnike”, rekli su iz Bohemia Interactivea.

“Druge igre (Take On Helicopters, Arma 2, Arma 2: Free, Arma, Arma: Cold War Assault) će imati ograničen multiplayer koji će izgubiti pretraživač servera, provjeru cd keya i NAT traversal sustav. Unatoč tome, direktna IP konekcija na servere bi trebala raditi čak i kada GameSpy servisi više ne budu dostupni”, dodali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:24