Far Cry: Primal i Rise of the Tomb Raider će koristi Denuvo zaštitu

Denuvo DRM System je uspješno krekiran

Kao jedan od najboljih načina da se od piratiziranja zaštiti neka igra, danas se koristi tehnologija tvrtke Denuvo. Iako se niti jedna igra ne može predugo obraniti od napada hakera diljem svijeta, naslovi zaštićeni Denuvo tehnologijom ostaju sigurni barem mjesec dana od izlaska igre u prodaju. Upravo zbog toga, sve veći broj izdavačkih kuća pikira ovaj način zaštite svojih igara.

Ubisoft je otkrio kako će Far Cry: Primal biti zaštićen Denuvo anti-tamper tehnologijom, a čini se da će istu koristiti i PC verzija novog Tomb Raidera.

Iako nije službeno potvrđeno, Rise of the Tomb Raider naslov se našao na Denuvo web stranicama što je gotovo siguran znak da će igra biti pod zaštitom tvrtke, odnosno njenog proizvoda.

Zanimljivo je da si ova tehnologija daje za pravo ostaviti neke datoteke čak i nakon što se igra obriše s računala. Većina će sigurno biti protiv ovoga, no ako budete htjeli zaigrati Far Cry: Primal ili Rise of the Tomb Raider, morat će instalirati i Denuvo anti-tamper.

Internetom kruže glasine kako će i The Division biti pod zaštitom iste aplikacije, a ako i ovo ispadne točno, svi koji su mislili zaigrati ove naslove bez plaćanja, ostat će razočarani i vjerojatno će morati čekati nekoliko mjeseci prije nego se na Internetu pojave piratske verzije ovih igara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:09