EA radi na ideji "nosivih igara"

EA radi na ideji \"nosivih igara\"

Sa sve većim porastom popularnosti pametnih satova i predstavljanjem novih nosivih (wearable) predmeta, bilo je samo pitanje vremena kada će nekom pasti napamet spojiti novu tehnologiju s video igrama. Sada kada je predstavljen i novi iWatch iz Applea, stižu prve ozbiljne ideje velikih igrača iz industrije.

EA je među prvima koji se izjasnio oko ove ideje. Frank Gibeau iz EA Mobilea kaže kako su oni trenutno u procesu istraživanja “nosivih igara”.

“Jedna od stvari koje nas intrigiraju u mobilnom svijetu je mogućnost kreiranja nosive tehnologije kao gaming platforme”, rekao je Gibeau.

S predstavljanjem Appleovog pametnog sata, jasno je da će nova tehnologija dodatno napredovati po pitanju performanse, a tako se otvara i mogućnost kreiranja igara koje će iskoristiti sve mogućnosti ovakvih nosivih uređaja.

Gibeau kaže kako trenutno dva tima u studiju rade na prototipu “nosivih igara” (wearable games), a ove igre nisu samo standalone, već je razvijena i ideja gdje će se fitness komponente u satu koristiti za otključavanje mogućnosti u igri koja bi se nalazila na vašem Iphoneu.

Zvuči zanimljivo, no sve ovo su zasada ideje te se nadamo da će ovi timovi uspjeti u svojim zamislima i da ćemo uskoro vidjeti video igre spojene s novom tehnologijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:03