Dobra prodaja PS 4 konzola znatno povećala Sonyeve prihode

Dobra prodaja PS 4 konzola znatno povećala Sonyeve prihode

Dobra prodaja Sonyevih PS 4 konzola mu je pomogla da dosegne bolji profit nego što su čak i oni očekivali u kvartalu koji je završio sa 30. lipnjem.

Sonyev igraći i Internet sektor – čiji je dio i PlayStation – je ostvario profit od 41,8 milijuna dolara, što je u usporedbi sa prošlogodišnjim gubitkom od 160 milijuna porast od čak 96 % za spomenuto razdoblje. Sveukupno ovogodišnji profit je bio 249,8 milijuna dolara, drastično povećanje u odnosu na „skromni“ profit od 30 milijuna.

Sony je svoju financijsku uspješnost objasnio dobrim prodajama svoje nove konzole, kao i „znatnom povećanju“ u prihodima mrežnih usluga (koje, između ostaloga, uključuju PlayStation Plus). Sony Pictures je također pridonio popravljanju financijske slike sa zaradom od 75,9 milijuna dolara u odnosu na 35.9 koje je je uprihodio prošle godine.

Iako Sony nije dao informacije o individualnim prodajama za svoje konzole, sveukupno je 3,5 milijuna PS-a 3 i PS-a 4 je isporučeno tokom kvartala. Uspjeh je još veći ako se ta brojka usporedi sa 1,1 milijun Xbox 360 i Xbox One konzola koje je Microsoft isporučio u isto vrijeme.

Svemu navedenom treba dodati i porast u isporukama PSP, PS TV i Vita jedinica, čije je broj porastao na 750 000, naspram prošlogodišnjih 600 000. Također 85 milijuna igara (za sve konzole) je prodano, što je također porast, s obzirom da se prošle godine prodalo „samo“ 68 milijuna.

Vjerovali ili ne, unatoč svim tim silnim povećanjima u prodaji, a samim time i u prihodima, iz Sonya i dalje očekuju da će financijsku godinu (koja završava sa ožujkom 2015.) završiti sa gubitkom od oko 486 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:00