Dječak potrošio preko 30,000 kuna na FIFA 14 mikro-transakcije

Povezivanje kreditne kartice na neki od online računa može biti odlična stvar koja će vam uvelike olakšati kupovinu putem Interneta. No, svako malo iskoči nova priča koja pokaže koliko oprezni morate biti oko toga.

U ovom slučaju, tinejdžer je uspio potrošiti gotovo 32,000 kuna na igru jer je kreditna kartica u vlasništvu njegovom oca bila spojena s Xbox Live računom na konzoli.

Nakon što je otac pregledao svoje račune, učio je kako se iznos od $109 američkih dolara (oko 750 kuna) nekoliko puta ponavljao. Budući da je račun stizao od Microsofta, posumnjao je na grešku vezanu za pretplatu na softverski paket koji koristi, no ubrzo je shvatio o čemu se radi – njegov trinaestogodišnji sin je kupovao pakete virtualnih igrača u igri FIFA14.

Dječak je priznao da je pokušao kupiti dodatne pakete, no aplikacija je uspješno naplatila i neuspješne pokušaje preuzimanja.

fifa-14-kupovina-bodova
Dječak potrošio preko 30,000 kuna na FIFA 14 mikro-transakcije

Kako iznenađenju ne bi bilo kraja, otac je tijekom razgovora s Microsoftovim službenikom saznao da se ova greška može lagano ispraviti, no nakon daljnjeg razgovora, saznao je kako ukupni račun premašuje 4,500 dolara, odnosno 30,000 kuna.

Njegov tinejdžer je čak i dva puta dnevno znao kupovati dodatne pakete, a dodaci od “samo” stotinu dolara po komadu su se nastavili nizati iz dana u dan.

Otac krivi sebe, ali i Microsoft koji nije postavio bolju zaštitu za online kupovinu. Misli kako je Microsoft trebao dodati provjeru računa lozinkom prilikom svake kupovine, kao što to rade mnogi drugi servisi.

Bilo kako bilo, račun od $4,500 američkih dolara je morao biti plaćen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:14