Destiny zaradio $500 milijuna dolara već u prvom danu prodaje

Razlog zašto Destiny nećemo igrati na PC-u...za sada

Destiny je u prodaji, to vjerojatno već znate, a možda već i igrate svoju kopiju igre ukoliko ste vlasnik jedne od novih konzola. Ukoliko je tako, onda ste pridonijeli zaradi Activisiona koji je već prvog dana prodaje igre uspio zaraditi $500 milijuna američkih dolara!

Ovo je definitivno jedna od najuspješnijih igara kada govorimo o prvom danu prodaje, a samo je pitanje o kojim brojkama bi se radilo da je Destiny dostupan i na drugim platformama (posebno govorimo o nama uvijek dragom PC-u).

Kroz čak 178 zemalja, u ponoć, kada je igra postala dostupna je zabilježeno čak 11,000 otvaranja igre – zaista impresivan broj.

“Bazirano na posebno velikoj potražnji, narudžbe diljem svijeta su premašile $500 milijuna za Destiny”, rekao je Bobby Kotick, CEO Activision Blizzarda.

“Ovaj pothvat označava još jedan veliki uspjeh za našu kompaniju te demonstrira našu jedinstvenu mogućnost kreiranja najuspješnijih franšiza zabavnog sadržaja na svijetu. Uspjeh Destinya, zajedno s nedavno predstavljenim Hearthstoneom, je dodatna potvrda naših jedinstvenih mogućnosti kreiranja franšiza od temelja”, dodao je Kotick.

Nakon ovakvih brojki, Activision, odnosno Blizzard svakako ima pravo hvaliti svoje ljude. Budući da je još u svibnju Kotick izjavio da je u Destiny uloženo $500 milijuna dolara, isplata ovakvog iznosa u jednom danu je zaista velik podvig.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:08