Dell počeo isporučivati Alienware Alpha "konzole"

Dell počeo isporučivati Alienware Alpha \"konzole\"

Jutros je Dell, tvrtka poznata po high-end Alienware računalima počela isporučivati svoje Alienware Alpha ”konzole”. Konzole stavljamo pod navodnike jer su to zapravo PC-evi, koji su se ranije ove godine reklamirali i kao Steam Machine.

Alpha dolazi u četiri cjenovna razreda – 550, 700, 800 i 900 dolara, a svaki od njih dolazi sa Xbox 360 bežičnim kontrolerom, s obzirom da je Valve izdavanje svog Steam kontrolera pomaknuo u 2015. zajedno sa svojim SteamOS operativnim sustavom.

Najjeftinija Alpha u sebi sadrži Intel Core i3-4130T 2.9 GHz dvojezgreni procesor Nvidia GeForce GTX 860M GPU sa 2GB, 4GB DDR3 RAM-a i interni hard disk od 500GB. Model od 700 dolara poduplava RAM i veličinu hard diska dok ostale komponente ostaju iste. Ako se odlučite potrošiti nešto više novaca, Alpha od 800 dolara će doći sa jačim procesorom – i5-4590T 3.0 GHz četverojezgreni procesor. Dakako najbolji procesor ima najskuplji model i to i7-4765T 3.0 GHz četverojezgreni procesor, a i donosi najveći hard disk od 2TB memorije. Svi modeli imaju mogućnost bežičnog spajanja i Bluetooth 4.0, 4 USB porta, te standardne HDMI, Ethernet, optičke i audio priključke.

Ova “PC konzola” je dizajnirana tako da se jednostavno može nadograditi, ukoliko se igrači odluče za bolji procesor ili više RAM memorije, ali nažalost grafičku karticu neće biti moguće mijenjati. Ona je ista za sva četiri modela, a bazirana je na Nvidia 860M modelu, koji je već u zaostatku za 970M i 980M modelima izdanim u listopadu. Iz Della su obećali da je konzola dovoljno jaka za 1080p igranje, ali sa samo 2GB GDDR5 memorije teško nam je to vjerovati, pogotovo sa igrama izdanim u zadnjih par mjeseci, kao i onima koje će izaći početkom slijedeće godine.

Kad Alphu upalite, pokrenut će se Alpha UI – korisničko sučelje prilagođeno radu sa kontrolerom koje je razvio sam Alienware, ali može se konfigurirati da boota direktno u Steam ili Windows 8.1. Drugim riječima Alpha može biti klasični PC koji ćete priključiti na TV, može biti klasična konzola, a može biti i hibrid, sve ovisi o tome što vi želite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:40