Death in Candlewood traži 60,000 dolara na Kickstarteru

Death in Candlewood traži 60,000 dolara na Kickstarteru

Rosebud Games je novoosnovani studio koji čine developeri Witchera, F.E.A.R.-a i Silent Hilla je danas objavio novi “gotički psihološki FPS” naziva Death in Candlewood. Kako bi igru izdali potrebno im je 60,000 dolara, a pomoć su odlučili potražiti na Kickstarteru.

Death in Candlewood bi trebala biti open-world igra koja je nadahnuta djelima koje je pisao Edgar Allan Poe. Opisana je kao “ljubavna priča između živih i mrtvih”, te bi trebala biti smještena u “najmračnije kutke” Amerike (negdje u sjeveroistočnom dijelu) 40-ih godina prošlog stoljeća. Priča prati život glavnog protagonista Raya Dunea, a odvija se kroz samo jednu noć. Dune je doktor čiji odnos sa “samozatajnim psihijatrom” Lesterom Caravanom postaje smrtonosan. Duneov sin nestaje, a on mora poći u Candlewood planine kako bi “našao njega, ali i samog sebe”.

Po rječima developera Death in Candlewood nije “tradicionalni FPS”. Svijet u kojem se nalazite je ogroman sa preko 1000 građevina u koje možete ući i 6 km² površine koju možete prijeći. Kroz svijet ćete moći hodati, voziti ili plivati, a developeri također ističu da ćete koristiti “neobična” oružja u borbama sa “neobičnim” neprijateljima.

Ako se dosegnu potrebni financijski ciljevi igra bi se trebala na PC-u pojaviti tokom 2015. Ukoliko nekoga zanima više na službenim Kickstarter stranicama možete pogledati kratki video, kao i donirati novac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:41