DayZ želi napraviti još bolje zombije

DayZ želi napraviti još bolje zombije

Većina igrača koji igraju DayZ su najsmrtonosnije konflikte imali sa drugim igračima, a ne sa mnogobrojnim zombijima koji se vucaraju igrinim okološima. Developeri su sada odlučili poboljšati ponašanje zombija kako bi igračima pružili veći izazov.

Iako zombiji već ovakvi kakvi jesu ne manjkaju željom za vašim mozgovima zna se dogoditi da se malo izgube. Prolasci kroz zidove i druge predmete ili ignoriranje igrača u potpunosti bi uskoro trebali biti stvar prošlosti. Takvih problema se developer Bohemia Interactive želi u potpunosti riješiti sada kada im se tim skoro pa uduplao u zadnjih nekoliko mjeseci.

“Najviše smo se fokusirali na etabliranje arhitekture, kako u timu, tako i u igri kako bismo donijeli najbolje u budućnosti. To je od nas zahtjevalo drastično povećanje broja ljudi koji radi na igri. Taj postupak je imao značajan kratkoročni utjecaj na rad jer je naš postojeći tim morao trošiti vrijeme i resurse na treniranje i planiranje. Novi način kretanja zombija je dobar primjer kako je ovaj način rada već počeo pokazivati rezultate.” – kažu developeri.

Prethodni sistem se zapravo sastojao od dva sistema, onog za kretanje u interijeru i onoga za kretanje u eksterijeru. Novim sistemom se objedinilo oba aspekta, kretanje je sada više prirodno, a s obzirom da se koristi samo jedan sistem A.I. je rasterećen pa se resursi igre mogu bazirati na neke druge stvari. Promjene što se tiče A.I.-a zombija su još uvijek nadolazeće, a uskoro se planiraju i dodatne promjene, koje između ostaloga uključuju, dizajn životinja, pecanje i gradnju logorskih vatri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:49