BRUTALAN NAPAD

Petorica optužena za premlaćivanje maloljetnika u Vukovaru, jedan od osumnjičenih još je nedostupan

Vukovarsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv petorice mladića zbog napada početkom siječnja

Privođenje jednog od osumnjičenih za premlaćivanje u Vukovaru

 Cropix

Brutalno premlaćivanje petorice maloljetnika u Vukovaru početkom siječnja ove godine, zbog kojega su roditelji pretučene djece bili organizirali i prosvjed, dobilo je pravosudni epilog.

Vukovarsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je, naime, optužnicu protiv petorice mladića zbog tog napada, te su zatražili da se protiv četvorice produlji istražni zatvor, a protiv jednoga od njih mjere opreza. Šesti napadač, čiji je identitet utvrđen, još uvijek je nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Napadači su navodno bili pripadnici lokalne podružnice BBB-a, a prema izjavama pretučenih dječaka, napadači su im vikali da su Delije kada su ih napali. Inače, neki od pretučenih dječaka, djeca su Hrvatskih branitelja i unuci osoba ubijenih na Ovčari.

Priopćenje Državnoga odvjetništva prenosimo u cijelosti:

"Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je, nakon provedenog istraživanja, podiglo pred optužnim vijećem za mladež Općinskog suda u Vukovaru optužnicu protiv petorice okrivljenika (2000., 1999., 1998., 2003. i 2004.), odnosno protiv prvookrivljenika zbog dva kaznena djela teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona; protiv drugookrivljenika zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. KZ-a i dva kaznena djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz čl. 118. st. 1. u svezi čl. 34. KZ-a; protiv četvrtokrivljenog zbog dva kaznena djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz čl. 118. st. 1. u svezi čl. 34. KZ-a, petookrivljenika zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz čl. 118. st. 1. u svezi čl. 34. KZ-a, te protiv šestookrivljenika zbog kaznenog djela pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog dijela iz čl. 303. st. 1. KZ-a.

Optužnicom se prvookrivljeniku, drugookrivljeniku, četvrtookrivljeniku i petookrivljeniku stavlja na teret da su 6. siječnja 2024., oko 22:30 sati, u središtu Vukovara, po prethodnom dogovoru i zajednički s još jednom poznatom (sada nedostupnom) osobom i drugim nepoznatim osobama, postupili u cilju da teško tjelesno ozlijede djecu. Tereti ih se da su ih udarali šakama i nogama u glave i tijela uslijed čega je dvoje djece zadobilo teške tjelesne ozljede, a troje djece (lake) tjelesne ozljede. Okrivljenike je u daljnjem tjelesnom ozljeđivanju navedene djece zaustavila njima poznata osoba.

Optužnicom se šestookrivljeniku stavlja na teret da je, u cilju da pomogne u skrivanju okrivljenika, iznajmio stan trojici od navedenih okrivljenika za kojima je bila raspisana policijska potraga, a potom im je omogućio da uđu u navedeni stan u Vukovaru u kojem su se skrivali sve do 9. siječnja 2024. kada su ih pronašli policijski službenici.

U optužnici je predloženo da sud produlji istražni zatvor protiv prvookrivljenika, drugokrivljenika, četvrtookrivljenika i petookrivljenika zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost od ponavljanja kaznenog djela ili počinjenja težeg kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Kaznenog zakona), kao i da šestookrivljeniku produlji mjere opreza iz čl. 98. st. 2. t. 3., 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku", stoji u priopćenju tužiteljstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 18:24