Bungie jednako "voli" i Xbox i PlayStation

Bungie jednako voli Xbox i PlayStation

Većina se igrača sa Bungiem, kao developerom, upoznala dok su radili za Microsoft na Halo serijalu, koji je zapravo definirao zadnje dvije generacije Xbox konzola. Sada, kad više nemaju ekskluzivan ugovor sa Microsoftom žele uvjeriti igrače da sve konzole “vole” jednako.

Igrači Xboxa se osjećaju zakinuto jer, iako će Destiny doći na njihove konzole, PlayStation publika ima, po njima, nepravedne prednosti. Naime PS 3 i PS 4 verzije nadolazeće igre su već imale testiranje alpha verzije igre, a i beta će prvo doći na PS konzole. Također samo će igrači PS-a imati pristup sadržajima ekskluzivnim samo za njihove konzole.

Na službenoj stranici developera, David Daugne je pokušao objasniti kako unatoč novom odnosu sa Sonyem, Bungie nipošto ne “mrzi” Xbox i njihove igrače, kao što su to neki rekli – “Ljubav prema dobroj igri i trudu koji su developeri uložili da ju stvore ne može biti ekskluzivno za jednu konzolu. U Bungieu smo radili za mnogo konzola kroz našu bogatu povijest. Teško nam je dugo ostati na jednom mjestu. Naš cilj je uvijek bio napraviti nevjerojatne svjetove i napuniti ih sa što je više moguće strastvenih ljudi. Ono što vam želimo reći je da je Destiny napravljen sa igračima na umu. Mi ovdje pravimo igre, a sve ljude koji ih igraju volimo jednako.”

Slične izjave su se mogli čuti i od strane predstavnika Xboxa, koji su izjavili kako nema “zle krvi” između Microsofta i Bungiea. Spomenuta beta počinje uskoro – već 17. srpnja za PS konzole, a kasnije tokom mjeseca i za Xbox konzole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:13