Broj igrača WoW-a porastao nakon izlaska ekspanzije

Broj igrača WoW-a porastao nakon izlaska ekspanzije

U zadnjih nekoliko mjeseci, pa i godina broj igrača koji igraju World of Warcraft je polako ali sigurno smanjivao. Tako smo u listopadu došli do službene brojke od 7,4 milijuna aktivnih igrača (onih koji plaćaju pretplatu), no sa izlaskom najnovije ekspanzije Warlords of Draenor, WoW je ponovo uspio preći 10 milijuna.

Ovo nije prvi puta da smo svjedoci ovakvog naglog porasta netom nakon izdavanja ekspanzije, isto se dogodilo i kada je izdan Mists of Pandaria. Taj trend i je razlog zašto Blizzard želi uspostaviti sustav u kojem će jedna izaći svake godine. Inače, ekspanzija se prodala u čak 3,3 milijuna primjeraka što demantira sve one koji misle da je WoW mrtav.

Unatoč impresivnim brojkama Warlords of Draenor je imao svojih problema, što nije čest slučaj kad je Blizzard u pitanju. Problemi su nastali zbog preopterećenosti servera, a developer je u znak isprike igračima omogućio besplatan pristup u trajanju od pet dana. Budućnost za WoW se u svakom slučaju čini svjetlija nego prije par mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:06