Bizaran Wii U kontroler trenira kirurge kroz video igru

Bizaran Wii U kontroler trenira kirurge kroz video igru

Grendel Games je razvio čudnu napravu koja spaja Wii U kontrolere u jedan kako bi se dobio poseban uređaj za treniranje kirurga. Ovaj laparoskopski kontroler je sastavljen od dva Wii U Remotea i para Nunčaka.

Jasno vam je da ovakva naprava ne može konkurirati za neke ozbiljne kirurške treninge pa je upravo zbog toga i primjena ovog neobičnog kontrolera nešto drugačija.

Umjesto simulacije operacije, kontroler je namijenjen igri Underground. Ovaj naslov nema veze s kirurgijom već vas igra vodi u avanturu jednog robota kojem je zadatak skupljati resurse i graditi siguran put za svog vlasnika kroz opasne nivoe. Na ovaj način vas igra, u kombinaciji s kontrolerom, priprema za jednostavne kirurške zahvate. S jednom mehaničkom rukom sa svake strane, igra simulira pokrete tijekom operacije pacijenta. Kako sve to izgleda, pogledajte u priloženom traileru.

wii-u-kontroler-kirurg
Bizaran Wii U kontroler trenira kirurge kroz video igru

Ukoliko već radite u operacijskoj sali ili to namjeravate, zanimat će vas Virtual Endosuite, softver koji razvija ista tvrtka i koji je dizajniran isključivo za vježbanje kirurških scenarija; odmah vas upozoravamo da se ne radi o nekoj novoj zanimljivoj igri, već o pravoj simulaciji namijenjenoj edukaciji osoblja.

Underground igra je već sada dostupna na Nintendovom Wii U eShopu u Velikoj Britaniji. Izlazak u SAD-u se očekuje 2. travanja kada će u prodaji postati dostupan i ovaj bizaran kontroler po cijeni od “samo” $250 dolara, odnosno nešto više od 1700 kuna.

wii-u-kontroler-kirurg_2
Bizaran Wii U kontroler trenira kirurge kroz video igru
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:45