Battlefield Hardline singleplayer će biti nešto "posve drugačije"

Battlefield Hardline singleplayer će biti nešto \"posve drugačije\"

Dosada smo imali prilike vidjeti stvarno veliku količinu onoga što će nadolazeći Battlefield Hardline pružiti igračima. Problem je što su zasad sve informacije bile vezane gotovo isključivo za multiplayer komponentu. Developer Visceral Games, poznat po jakim single player pričama kaže da će napraviti nešto „sasvim drugačije od onoga što se dosad radilo u serijalu, ali i u žanru“.

U postu na Battlefield blogu glavni kreativac koji stoji iza igre, Ian Milham je dao uvid u Visceralov pristup single player kampanji – „Prebacivanje Battlefielda u svijet policajaca i kriminalaca daje nam priliku da učinimo nešto što se dosad nije radilo ni u serijalu, ali ni u žanru. Kada pogledamo trenutno tržište videoigara možemo naći ogroman broj super vojnika sa promuklim glasovima koji spašavaju svijet od sigurne propasti. To nije svijet policajaca i kriminalaca, te nas takav pristup ne zanima u Hardlineu.“

Kao glavna inspiracija za priču će poslužiti filmovi i serije slične tematike – „Naš svijet je više osoban i s njim se može poistovjetiti. Neće bit petominutnih sekvenci gdje zli general objašnjava što njegovo super oružje može učiniti. Umjesto toga želimo igračima pružiti izgled, ton i tempo naših najdražih kriminalističkih filmova i serija.“

Milham nije išao u veće detalje o točnoj radnji koja će se odvijati, ali se zna da ju kreiraju redatelj Bill Johnson i stručna savjetnica Wendy Calhoun, a oboje su već radili na seriji Justified. Za glumu će se pak pobrinuti glumci koje smo mogli vidjeti u serijama kao što su True Detective, Zakon i Red, The Shield i CSI Miami. Slično kao i sa sadržajem priče, konkretna imena nisu objavljena.

Uz drugačiji pogled na priču i pristup gameplayu će biti drugačiji nego dosada u serijalu, te će pružiti znatno više slobode u rješavanju problematičnih situacija. Moći ćete civile zastrašivati ili ih spržiti šokerom, neprijatelje ćete na razne načine moći izbjegavati ili se upustiti u direktni okršaj itd.

Iako je jedna beta već odrađena, Hardline će imati još jednu betu, ovaj put za sve platforme, koja bi trebala biti dostupna početkom jeseni, dok punu igru možemo očekivati 21. listopada i to za konzole nove i stare generacije, te PC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:34