Battlefield Hardline će vam zaključati igru nakon više izmjena hardvera

Battlefield Hardline odgođen do sljedeće godine

Još 2012. godine, Ubisoft je bio meta kritike radi DRM zaštite koju je postavio na igru Anno 20170. Ova zaštita bi zaključala igru i onemogućila igranje ukoliko ste nekoliko puta promijenili hardver na vašem računalu.

Čini se da EA iz toga nije ništa naučio jer je sada ovaj poznati izdavač napravio isto s Battlefield Hardlineom.

Nakon što je jedan recenzent na Guru 3D nekoliko puta promijenio grafičku karticu kako bi detaljno testirao igru, dobio je zanimljivu poruku na zaslonu. Battlefield Hardline je radi previše uzastopnih pristupanja s “različitih računala” blokirao igru.

Ova zaštita je sigurno dobra star ukoliko bi igra provjeravala pristupe s različitih računala te vam pomogla zaštiti igru u nekim situacijama. No, pitanje je privatnosti što vam jedna igra provjerava svaki komad hardvera u računalu i zabranjuje igrati igru jer ste, po njima, prečesto mijenjali grafičku karticu, procesor ili nešto drugo.

Prije nego se zabrinete za svoju kopiju igre novog Battlefielda, moramo napomenuti da se igra zaključava tek nakon pet promjena hardvera, nešto što vrlo vjerojatno nećete napraviti ukoliko i sami ne recenzirate računalnu opremu na jednoj igri. Također, u tom slučaju je pristup igri zabranjen samo na 24 sata.

battlefield-hardline-drm-zastita_1
Battlefield Hardline će vam zaključati igru nakon više izmjena hardvera
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:54