Autori Woolfe: The Red Hood Diaries zatvaraju vrata studija

Crvenkapica sa sjekirom u ruci stiže na PC početkom sljedeće godine

GriN Multimedia, razvojni tim koji je relativno uspješno priveo kraju svoju igru Woolfe: The Red Hood Diaries, priznao je neuspjeh i zatvorio vrata svog studija.

Razvojni tim je uspješno financirao igru te je tijekom 2014. godine skupio čak $72,000 dolara na Kickstarteru. Iako je to bilo $22,000 dolara više od očekivanog, igra je poprimila različite reakcije igrača i kritike. Primjerice, Metacritic je igru ocijenio s dosta loših 55/100, a Woolfie nije ništa bolje prošao niti na Steamu s ocjenom od 62%.

Iz studija su priznali da su precijenili svoje mogućnosti, a kada je tim odlučio prebaciti igru iz 2D okruženja u ono trodimenzionalno, stvari su postale previše komplicirane i skupe.

Iako je studio već pripremio sav sadržaj koji je trebao završiti u rukama ljudi koji su financirali igru, čini se da knjižice s crtežima, posteri i glazba igre nikada neće stići do njih jer studio nema novaca za poslati iste poštom.

Trenutno je kompletna igra (izvorni kod i sva prava na igru) na prodaju, što znači da bi se jednom Woolfie mogla vratiti na tržište. Hoće li to zaista biti tako? Teško.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:44