Atari oživljava Alone in the Dark i Haunted House

Atari oživljava Alone in the Dark i Haunted House

U zadnje vrijeme ljubitelji horor igara su napokon došli na svoje sa odličnim naslovima kao što su Outlast i Amnesia, a i nadolazećim The Evil Within i Alien: Isolation. Ovo su samo najeksponiranije igre, a ako se malo potrudite naći možete još kvalitetnih indie naslova. Atari je prepoznao priliku, ili bolje rečeno namirisao novac, te odlučio oživiti dvije svoje horor igre – Alone in the Dark i Haunted House.

Originalni Haunted House je izdan za Atari 2600 1982. i bio je upravo ono što naslov sugerira. Radnja je bila smještena u ukletoj kući iz koje ste se trebali spasiti. Pune 32 godine kasnije dolazi reebot koji bi trebao slijediti isti scenarij. Razvija ga slabo poznati Dreampainters studio, koji iza sebe samo jedan naslov – „Anna“ koji je izašao 2012. Igra je bila horor avantura iz prvog lica. Vrlo vjerojatno im je to iskustvo i pružilo priliku raditi na ovom reebotu. Detalja još uvijek nema, a jedino je dostupna mail lista koja će vam, ako se upišete, davati redovite informacije o razvojnom toku igre.

Puno popularniji serijal Alone in the Dark koji je svoje slavne dane imao početkom 90-ih, a vrhunac u doba prvog PlayStationa će imati „podnaslov“ Illumination, a na njemu radi također malo poznati dveloper Pure. Slično kao i Haunted House, za sada na službenim stranicama nema nikakvih informacija osim mail liste. Za očekivati je da će Haunted House pratiti primjer igara iz uvoda, gdje se sve svodi upravo na preživljavanje bez nekih napadačkih mogućnosti, dok će Alone in the Dark biti malo više akcijski orijentiran.

Obje igre su najavljene za jesen ove godine, no možda je realnije očekivati ih više krajem 2014. Količina nepoznanica koja obavija oba projekta se također može vidjeti i iz činjenice da se još uvijek ne zna ni na kojim će se sve platformama igre pojaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:59