TUGA

Mačak Flick je sretan, živi u području koje nije prometno i voli paštetice. No, broji zadnje dane...

Volonteri su zamoli sve one koji ga vide da ga ne tjeraju, ali i da ga ne pokušavaju odvesti sa sobom
 Cats Of Cres Island

Živi na Cresu jedan stari mačak imena Flick. Veterinar ga je pregledao i rekao da ima tumor koji se ne može operirati, pa je pušten da živi koliko može. Živi na ulici, obožava svoj dućan ispred kojeg se kreće, a iz udruženja Cats od Cres Island sve su zamolili da ga puste na miru. On živi na području bez prometa, kastriran je prije pet godina, naučen je živjeti na ulici i jedino šo se može napraviti jest pustiti ga da na miru poživi dane koji su mu ostali.

- Neka živi svoje stare dane na miru, slobodno ga pomazite i nahranite. Ribe nisu najbolja ideja za starog mačka, on voli mekano, najdraže su mu vrećice i paštetice: Molimo ne stavljati ispred dućana Cresanke, njegove zdjelice su malo dalje - objavili su volonteri.

Zamoli su sve one koji ga vide da ga ne tjeraju, ali i da ga ne pokušavaju odvesti sa sobom. Svi pokušaji da ga se zadrži u zatvorenom nisu uspjeli, kažu.

- Jedina opcija bilo bi savršeno sigurno mjesto, gdje će biti zatvoren i potpuno siguran do kraja života. I bez drugih mačaka, jer je dominantan i ne voli blizinu drugih - dodali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 08:17