Colin McRae: Dirt 2
Vaša lokacija: Naslovna

Colin McRae: Dirt 2

Saturday, 19. December 2009. miroslav

Gameland ocjena: Ukupna ocjena90/100

Prošle su 2 godine od smrti Colin McRaea, no serijal igara s njegovim imenom nastavlja živjeti i dalje. Dirt 2 donosi podosta novosti, izmjena i poboljšanja u odnosu na prvi Dirt, a kao nama najzanimljivija novost je da napokon možemo voziti i kroz Hrvatsku!

R.I.P. Colin

Glavni izbornik je doživio drastičnu izmjenu. Izveden je kao kamp prikolica i ograđeni prostor oko nje, a opcijama pristupate iz prvog lica. Zgodno. Imate na uvid hrpu statistike, postignuća i sl., a utrke birate na karti svijeta. Vrste utrka su: standardna Rally vožnja protiv vremena, Rallycross protiv drugih vozača, Trailblazer utrka po dugačkim dionicama s (pre)nabrijanim automobilima, Raid su off-road utrke s kamionima, buggy-ima i sl., a Land Rush je isto što i Raid samo se utrkuje u krugovima. Tu su još i 3 posebne vrste utrka: Gatecrasher koji je isto što i Rally samo što uključuje strateški smještene kutije koje morate razbijati da biste dobili koju sekundu u utrci protiv vremena, zatim u Domination-u trebate ostvarivati najbolje prolazno vrijeme u što više sektora te Last Man Standing gdje je u svakom krugu eliminiran posljednji vozač sve dok ne ostane samo jedan. Raznoliko i za svakoga po nešto. Utrkujete se kroz 9 zona razbacanih na 4 kontinenta: Aziju, Europu, Afriku i Sj. Ameriku. Fizika igre je unaprijeđena i sada nudi bolju, realističniju vožnju u odnosu na prethodni Dirt. Staze su raznolike i zanimljive, a vozila brojna. Prije svake utrke možete podesiti razinu težine, kojih ima čak 6, želite li da je šteta na vozilu samo vizualna ili da utječe na vožnju te želite li podešavati vozilo. Podešavanje vozila je pojednostavljeno i detaljno objašnjeno te sada puno pristupačnije širem krugu igrača za korištenje. Nakon utrka otključavate naljepnice za vozila, zvukove trube te ukrasne predmete koje možete stavljati na kontrolnu ploču ili objesiti na retrovizor. Novost je i flashback sustav, odnosno, kada vam se dogodi da npr. izletite s ceste u provaliju, pomoću replay-a vratite utrku na dio kada želite ponoviti vožnju te stisnete tipku za flashback. Broj koliko puta ovo možete upotrijebiti ovisi o razini težine koju ste odabrali. Sudjelovanjem u turniru osvajate iskustvene bodove kojima otključavate nove staze i napredujete kroz igru. Turnirski sustav je zarazan i vuče vas da igrate dalje. Do sada su objavljena 2 DLC paketa: “Trust Fund” i “Access All Areas” koji otključavaju vozila, staze i sl.

Čistih 90%

Grafika je izvrsna, od vozila do okoliša, sve izgleda predobro. Staze su raznolike, zanimljive te vam neće dosaditi. Vozila je mnoštvo i izgledaju jednako dobro iznutra kako i izvana. Zvuk je jednako dobar kao i grafika, a suvozač je precizan, točan i jako dobro odrađen. Ova igra ima sve, od raznolikog sadržaja i dugotrajnosti preko izvrsne igrivosti do prelijepe grafike i odličnog zvuka. Jednostavno, jedna od najboljih igara u svom žanru, ako ne i najbolja. Svakako preporuka!


Ukupna ocjena90/100
Izdavač Codemasters
Igra podrzava multiplayer Igra podržava multiplayer opciju
Pozitivne stvari u igriizbornik, grafika, utrkivanje kroz Hrvatsku, osjećaj vožnje
Negativne stvari u igriništa posebno
Službene stranice igre www.dirt2game.com
Kategorija: Utrkivanja Komentari 2 komentara »
Tagovi: auti, brzina, relij, utrke, utrkivanje

  1. Dečko s balkna says:

    Inače ne volim rally trkačke igre ali ovu sam probao reda radi, da probam samo radi grafike…al igra je strava. Jedina rally igra koja mi se dopada. Prvi dirt nije valjao al ovaj rastura. Najbolje mi je kad se provozaš po vodi i blatnava voda ti zapljuska vjetrobransko staklo i niš ne vidiš :) ma jebenica!!!! 5/5Facebook preporuke
Vic dana

Vozački ispit
Pričaju dvije plavuše...
- "Čujem da si pala vozački ispit?!"
- "A jesam..."
- "Pa kako?"
- "Ulazim ja u kružni tok i na okruglom znaku pise 30. I ja 30 puta obišla u krug i instruktor kaže pali ste..."
- "A jooj, bit će da si krivo brojala."

Arhiva viceva dana