Virtua Tennis 4
Vaša lokacija: Naslovna

Virtua Tennis 4

Sunday, 17. July 2011. ivan

Gameland ocjena: Ukupna ocjena65/100

Nakon par godina, izašao je novi nastavak poznatog serijala koji nam omogućuje igranje tenisa na računalima. Virtua Tennis 4 nije simulacija, već arkadna igra što je važno napomenuti već na početku. Može li prebacivanje loptice preko mreže biti zabavno i na računalu?

Neka igra započne

Vašu računalnu tenisku karijeru možete započeti na nekoliko načina. Jedna od opcija je kreiranje vašeg lika kojem ćete dati ime, odrediti visinu, težinu, odabrati frizuru, izgled lica i slično. Sa novim likom se možete upustiti u razvoj vrhunskog tenisača i skupljanje zvjezdica koje će ga poboljšavati. Tako ćete putovati po svijetu, koristiti karte te sudjelovati na natjecanjima, davati intervjue, trenirati pa i odmarati se. Sve ovo zvuči zanimljivo, no moramo reći da tako previše vremena provodite po okolnim mjestima umjesto samih mečeva koji su vjerojatno ono što želite od ove igre.
No ne brinite, ukoliko se ne želite baviti svim navedenim, možete zaboraviti na karijeru te odabrati nekog od poznatih tenisača i tenisačica te zaigrati prijateljske mečeve, turnire pa čak igrati u parovima ili s prijateljima putem Interneta. Nama se ova opcija svidjela mnogo više od karijere; već u par pritisaka tipke ćete se naći s lopticom u ruci i prvi servis je pred vama. Valja spomenuti i mini igre koje znaju biti zabavne – u zadanom vremenu ćete morati skupljati piliće po terenu, gađati glinene tanjure ili nogometnim loptama pokušati pogoditi pokretni gol.

Kada se po prvi puta nađete na terenu, kontrola lika bi vam se mogla učiniti nezgrapna i teška. No čak i ako prije niste igrali niti jednu tenisku igru, trebat će vam samo nekoliko mečeva ili treninga kako biste se naviknuli na kontrole. Iako je tenisačima lakše upravljati putem kontrolera, nećete imati problema niti na tipkovnici.

Osim kretanja igrača, raspolažete sa 4 različita udarca. Tako prije nego što loptica dođe do vas trebate odlučiti hoćete li ju zasjeći, udariti jako, pokušati prebaciti protivničkog igrača ili iskoristiti poseban power shot. Pomoću tipki kojima upravljate smjerom tenisača ćete moći odabrati i smjer u kojem želite da loptica ide dok će primjerice smečevi ili još par posebnih udaraca biti odrađeni automatski kako se vi približite mreži (pogledati video).

Čemu tako loša glazba?!

Virtua Tennis 4 izgleda pristojno. Grafiku ne možemo posebno pohvaliti, ali možemo reći da u nekim trenucima izgleda lijepo. Posebno treba izdvojiti količinu detalja koju možete vidjeti na terenu. Ako stignete pogledati, moći ćete vidjeti i publiku, suce kao i skupljače loptica, svaku sportsku bocu s vodom pa čak i ekrane na kojima će biti prikazani bodovi i jačina posljednjeg servisa. Animacije su solidne; s jedne strane će se suci izmicati lopticama koje idu prema njima, dok će s druge strane prilikom slow motiona neke loptice biti odbijene prije nego dodirnu reket i slično. Također ponekad reakcije igrača znaju izgledati nespretno i nedorađeno.

Iako inače zvuk posebno niti ne hvalimo niti kudimo, ovaj puta moramo napraviti iznimku. Glazba koja će vas pratiti kroz cijelu igru je jednostavno užasna. Vrlo brzo postaje dosadna i iritantna, počinje se ponavljati pa na kraju i smetati dok igrate. Gotovo jednako je loš i ostatak zvučnih efekata koji znaju kasniti za animacijom i definitivno mislimo da se proizvođač morao više potruditi oko toga.

Nakon svih dobrih i loših strana igre, moramo priznati da mečevi znaju biti zabavni i na većim težinama prilično izazovni. Lijepo se možete zabaviti istraživanjem protivnikove taktike i pokušavanjem savladavanje iste. Ako zaigrate Virtua Tennis 4 sa prijateljima, ovo postaje još zabavnije i svaki set postaje vrijedan truda.


Ukupna ocjena65/100
Izdavač Sega
Igra podrzava multiplayer Igra podržava multiplayer opciju
Pozitivne stvari u igrizabavno, brzo privikavanje na kontrole
Negativne stvari u igrizvuk, bez većih promjena od prošlog nastavka
Službene stranice igre http://www.sega.com/games/virtua-tennis-4/
Kategorija: Sportske simulacije Komentari 1 komentar »
Tagovi: tenis, sport

  1. baja says:

    gde se ulazi u igricu?Facebook preporuke
Vic dana

Ljubavnik
Došao policajac kući, kad ono njegova žena gola na krevetu. On će ženi:
- "Ženo, govori gdje je, ubit ću i tebe i njega!"
- "Nema nikog, što ti je?"
- "Ma ženo govori gdje je, ubit ću vas oboje!"
A žena kaže opet da nema nikog. Ode on u jednu sobu, nema nikog, zatim u drugu sobu, nema nikog, pa pogleda u ormar, opet nema nikog, pa pogleda pod krevet, a čovjek pruža 100 kuna. Uzme on 100 kuna i reče:
- "Jebo majku, nema ga ni pod krevetom!"

Arhiva viceva dana