UEFA EURO 2008
Vaša lokacija: Naslovna

UEFA EURO 2008

Thursday, 17. July 2008. ivan

Gameland ocjena: Ukupna ocjena77/100

Uskoro nam stiže novo europsko prvenstvo u nogometu koje nas vodi u Austriju i Švicarsku. A kako je to već postala i tradicija, nešto prije izlazi i službena igra prvenstva koja je zadužena za podizanje euforije, upoznavanje sa reprezentacijama i jednostavno uživanje u simulaciji nogometa na vašem računalu.

Promijenjeni nogomet

U startu se primijete neke novosti i promjene u igri. Tako je igra postala malo brža i dinamičnija. Dodavanja se odvijaju realnije, a ukoliko ste sposobni procijeniti protivnička dodavanja dovoljno brzo, moći će te presjeći loptu koja će se vrlo realno odbiti od vaše noge. Morat ćete graditi akcije od svoje polovice terena, paziti na formaciju i gledati gdje su vaši igrači. Lopta neće uvijek otići vašem igraču točno u noge što znači da morate paziti kako organizirate napad.
Osim već poznatih načina igre kao što je odigravanje samog prvenstva čak od kvalifikacija, igranja jedne utakmice ili mrežne igre, tu su i izazovi koji od vas traže sudjelovanje u određenoj akciji na stranom terenu kako biste otključali određene stvari. Tako vam primjerice igra daje korner na samom kraju utakmice pri izjednačenom rezultatu, a na vama ostaje da tu utakmicu privedete sretno kraju. Tu je još i opcija upravljanja jednim igračem, kapetanom vašeg tima kojeg možete odabrati iz već postojeće ekipe ili napraviti vlastitog igrača i voditi ga kroz prvenstvo i skupljanje bodova. Uveden je i poseban način izvođenja slobodnih udaraca ukoliko imate analogni kontroler. Pomoću jedne “gljive” određujete smjer i jačinu udarca dok istovremeno s drugom odabirete putanju lopte. Za sve ovo postoji i lijep video tutorial nakon čega je sve puno jasnije.

Kontrola i izgled

Grafika je poboljšana, kao i sa svakim novim nastavkom u serijalu, ali još uvijek nije ništa spektakularno. Igrače ćete moći prepoznati kada im se kamera približi, ali se još uvijek vidi nedostatak detalja. Publika je i dalje samo loša kartonska animacija. Zvuk također nije mnogo bolji. Primjerice, nije nam se svidio zvuk udarca lopte u okvir gola koji još kao i da lagano kasni. Igru je i dalje moguće igrati pomoću tipkovnice, ali svakako preporučamo igranje pomoću kontrolera uz namještanje vlastitih kontrola. UEFA EURO 2008 može biti odličan način pripremanja za nadolazeće prvenstvo, ali ako tražite samo dobru simulaciju nogometa, pogledajte i druge naslove koji se nude.


Ukupna ocjena77/100
Izdavač Electronic Arts
Igra podrzava multiplayer Igra podržava multiplayer opciju
Pozitivne stvari u igrizabavno, poboljšanja
Negativne stvari u igrijoš uvijek ima mjesta za poliranje igre
Službene stranice igre www.easports.com
Kategorija: Sportske simulacije Komentari 4 komentara »
Tagovi: nogomet, fifa, simulacija, sport

 1. Jabi says:

  Jel moze neko da mi da sifru za instaliranje ove igrice zvane
  UEFA EURO 2008…!!!
  sto pre..!!!

 2. Edin Omeragić says:

  Molim da mi pošaljete šifru za igricu PES 2008

 3. krle says:

  9BY8-553T-572C-P39M-6VTY
  759Z-RP3R-32C0-Z39M-2VTY
  LSTB-S8BX-NL73-EB27-LVTY
  LTEE-MJIL-9M73-6I27-MVTY
  1E2J-YWJ2-259E-MJ52-5VTY
  5622-VH3F-A749-C3FC-7VTY
  9TB3-WQ02-1M4G-4061-MVTY
  I9PX-3H2X-4H19-625J-HVTY
  4LZ9-SQ1B-I5O4-E12I-LVTY
  9CAJ-WKOH-9148-DOI0-1VTYFacebook preporuke
Vic dana

Mujo i Fata na prvom spoju
Fata je jos bila jako mlada, negdjo oko 15 godina, kada je upoznala Muju. Nakon par dana što su se upoznali, Mujo je pozove na prvi sastank u park. Fata, prije nego što će otići u park na spoj ispriča mami gdje i zašto ide. Kada se našla u parku sa Mujom, sjeli su na klupu i Fata mu kaže:
- Mujo, odmah da te upozorim: mama mi je rekla da na sve ono što me budeš pitao odgovorim sa ne.
- Fato, a bil' ti bilo mrsko da ti zavučem ruku u gaćice.

Arhiva viceva dana