Aion
Vaša lokacija: Naslovna

Aion

Tuesday, 27. October 2009. Damir

Gameland ocjena: Ukupna ocjena95/100

Bog Aion, stvorio je svoj svijet i ljude koji će živjeti na njegovom planetu. Da bi zaštitio ljude, stvorio je rasu Draken. Nažalost, oni su postali opsjednuti svojom snagom, te su počeli uništavati sve pred sobom. Razvija se nova rasa koji su se nazivali Balaur. Pet Balaura izdigli su se iznad bilo koga i objavili rat Bogu Aion-u. Aion je prisiljen stvoriti 12 Empyrean Lordova koji će osigurati Kulu Vječnosti i tako omogućiti ljudima da prežive… Milenijski rat počinje kao i naša borba za životom…

Borba svijetla i tame

Na samom početku možemo birati između Elyos-a(svijetla) i Asmodians-a(tame). Svaka od ove dvije rase ima i 4 klase: warrior, mage, scout, priest koji poslije desetog levela mogu birati između dvije podklase. Oružja se dijele na četiri kategorije: one-handed, long ranged, two-handed i magic oružja. Vrlo je zanimljivo da klasa čarobnjaka više ne mora imati klasičan staff ili wand, već u ruci drži spellbook ili magic orb. Svijet Aion-a je poprilično velik, sa mnogo raznolikih čudovišta na kojima dižemo level i skupljamo zlato (farmamo). Predmete možemo prodavati u takozvanim brokerskim kućama koje bi nam trebale donijeti veliku zaradu od rijetkih predmeta. NPC trgovine se dijele na ljekarne, oružja i štitovi, dodaci poput prstenja ili ogrlica, te jedna potpuno nova trgovina u kojoj možemo kupiti veća i bolja krila.

Krila samo sredstvo transporta ili…?

Aionov simbol su velika i lijepa krila koja našim karakterima omogućavaju let u određenim zonama. Ali, ona ne služe samo za transport. U PvP-u krila su jedna od najbitnijih oružja bez kojih nećemo moći. Borba u zraku koja svakoj klasi omogućava neki poseban buff dodat će svijetu Aiona četvrtu dimenziju, nešto sasvim novo i originalno. Pored krila, bitne su i naše kretnje koje moramo uraditi u pravo vrijeme napadanja ili obrane. Naime kada se naš lik kreće unazad, dobivamo dodatak na bodove obrane ili obratno. Skillovi koji su svaki na svoj način posebni, šareni i jako lijepi za vidjeti imaju nešto novo u sebi. Većina tih skillova ima i svoju takozvanu ”lančanu reakciju”. Kada glavni skill aktivira lančani imamo nešto sitno vremena da iskoristimo i taj lančani skill. Sve u svemu vrlo inovativno i originalno što će neke od nas vjerojatno učiniti ovisnicima Aion-a. Sama igra i jedan mjesec pretplate košta oko 350 kn, a mjesečna pretplata otprilike 70-80 kn.


Ukupna ocjena95/100
Izdavač NCSoft
Igra podrzava multiplayer Igra podržava multiplayer opciju
Pozitivne stvari u igriPvP, let i krila, skillovi, tehnika borbe, grafika, glazba
Negativne stvari u igrinemogućnost korištenja velikih slova u imenu ili bilokakvih znakova
Službene stranice igre www.aiononline.com
Kategorija: MMORPG Komentari 2 komentara »
Tagovi: čarobnjaci, magija, mmorpg, pvp

  1. sex says:

    ovo me neodoljivo podsjeća na WOW

  2. buco says:

    nije wow, koliko vidim izgleda kao lineage 2 -> NC SOFT, ali sa sredjenim nedostacima. nadam se da je igrivost takodjer malo bolja (u lineage-u se previse vremena trosi na crnacki posao – trgovina, craftanje, vrlo dosadni i dugacki class questovi i skupljanje para kojih nikada nema dosta za pristojnu opremu)grafika puno ozbiljnija nego u wow-u, i meni jaaako dobra. za onoga ko ima vremena, definitivno vrijedi probati.Facebook preporuke
Vic dana

HIV
Ode mladi muškarac liječniku da napravi HIV test; ispuni upitnik i izvade mu krv.
Za nekoliko dana dolazi po rezultate i upita liječnika:
- "Gospodine doktore, kakvi su moji nalazi?"
- "Imam za vas lošu vijest, test je nažalost pozitivan."
Mladić sav u šoku i želi saznati zar zaista ne postoji lijek koji bi mu pomogao ozdraviti.
Doktor:
- "Tu navodite da ste homoseksualac ?!"
- "Da, istina je." - odgovori mladić.
- "A čujte, onda je bilo i za očekivati da ćete se zaraziti. Ali na sreću. znam recept koji bi vam mogao pomoći. Uzmite 2 litre mlijeka, ostavite dva dana na suncu pa ga popijte zajedno s 3 pokvarena jaja, 2 kg pokvarenog zelja i zalijte s litrom kefira. To ponavljajte 20 dana zaredom i velika je vjerojatnost da ćete preživjeti!!!"
Mladić se zahvali i požuri kući kako bi pripremio "lijek".
Po njegovom odlasku sestra upita liječnika:
- "Doktore, zašto mu niste rekli istinu, da su testovi negativni?"
- "Zato da uvidi čemu zapravo služi guzica !!!"

Arhiva viceva dana