‘BETA‘

Prvi igrani film u povijesti svjetske kinematografije koji nastaje uz pomoć AI snima se u - Hrvatskoj

film Beta

 /Press
U kombinaciji psihološkog trilera i SF drame igraju hrvatske glumice Ana Marija Brđanović i Ana Uršula Najev

Dugometražni igrani film "BETA" bit će snimljen u prvom kvartalu 2024., a premijerno prikazan do kraja iste godine.

Riječ je o prvom dugometražnom igranom filmu u povijesti svjetske kinematografije čiji je scenarij pisan i autorski realiziran u suradnji s nekoliko verzija naprednih programa Umjetne Inteligencije, u kojem će jednu od glavnih uloga igrati nekoliko vrsta programa Umjetne Inteligencije i koji će biti sniman i izveden u suradnji s Umjetnom Inteligencijom.

Žanrovski se radi o kombinaciji psihološkog trilera i SF drame o životu IT programerke koja u sklopu svog doktorskog rada smišlja tzv. Super Inteligenciju, napredni program Umjetne Inteligencije koja preuzima kontrolu nad njenim životom.

Glavne uloge u filmu tumače sjajne mlade hrvatske glumice Ana Marija Brđanović (HNK Rijeka, Igralke), Ana Uršula Najev i Umjetna Inteligencija Beta/Give X, dok ćemo ostale dvije glavne glumačke uloge otkriti uskoro. Dodatna zanimljivost je da su sve uloge u filmu ženske.

Autori scenarija su Anđelo Jurkas (Fuck Off I Love You, Ana, 4:2, Sutra ću biti (Priča o Domcima) i Umjetna Inteligencija Give X, režirat će ga Jurkas, dok je producent hrvatska nezavisna producentska kuća DOP Produkcija u partnerstvu s domaćim i inozemnim partnerima. Artwork vizuala potpisuje riječki dizajner Dobriša Radovanović, a skoro će biti otkrivene sve druge autorske uloge vezane za realizaciju filma.

Snimanje filma "BETA" očekuje se tokom prvog kvartala slijedeće godine, a nacionalnu, regionalnu i globalnu festivalsku, kino, TV i web streaming premijeru tijekom jeseni/zime 2024. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 13:56