Logitech Illuminated Keyboard
Vaša lokacija: Naslovna

Logitech Illuminated Keyboard

Monday, 20. October 2008. Gordan

Logitech ima dugu tradiciju proizvodnje kvalitetne računalne periferije koja uvijek odskače od konkurentskih proizvoda detaljima i kvalitetom izrade. Ova tanka tipkovnica sa pozadinskim osvjetljenjem je još jedan takav primjer. Iako ne donosi ništa revolucionarnog jednostavno je bolja od konkurentskih proizvoda zbog niza detalja kojima je Logitech posvetio veliku pozornost.

Tanko da tanje ne može

Tipkovnica dolazi u uobičajenom pakiranju koje je dobro štiti od oštećenja prilikom transporta. Čim je otpakirate i prvi put primite u ruke prijetit ćete da je ekstremno tanka. Bez nožica “debela” je tek 9.3 mm. Iskreno, takva konstrukcija nije nam ulijevala odveć povjerenja, ali nakon nekog vremena smo zaboravili na to jer tipkovnica je jako čvrsta i nimalo se ne savija.
Uobičajena veličina i raspored tipki zadovoljit će većinu korisnika i omogućit im brzo privikavanje na novu tipkovnicu. Tipka enter je nešto manja nego što je to uobičajeno na desktop tipkovnicama (veličinom je slična enteru kakav vidimo na laptopima). Desna win tipka je uklonjena zbog dodatne FN tipka. F (1-12) tipke u kombinaciji sa FN tipkom daju pristup dodatnim multimedijalnim kontrolama koje možete detaljno podešavati uz pomoć Logitechovog softvera. Tipke za podešavanje jačine zvuka, mute i podešavanje jačine pozadinskog osvjetljenja su izdvojene i smještene iznad numeričkog dijela tipkovnice. Statusne lampice koje inače nalazimo iznad numeričke tipkovnice smještene su ispod nje i nerijetko smo ih prekrivali rukom što nam se nije svidjelo.

Kvalitetno osvjetljenje

Pozadinsko osvjetljenje je ono što će zanimati većinu kupaca ove tipkovnice. Slične tipkovnice ostavljaju dojam da je ispod tipki smještena jedna ogromna žarulja koja na sve strane nekontrolirano širi svjetlost. Logitech je to uspješno riješio i svjetlost ne “curi” između tipki već isključivo osvjetljava oznake na tipkama. Takav način osvjetljenja je prije svega puno funkcionalniji, manje zamara oči, a i atraktivniji je. Jačinu osvjetljenja možete regulirati na četiri stupnja. Pripazite samo ako tipkovnicu spajate na kakav USB hub jer vuče dosta struje što se neće svidjeti svim hubovima.
S obzirom da se radi o vrlo tankoj i flat tipkovnici savjetujemo vam da je isprobate prije kupnje jer ne sviđaju se svima takve tipke. Najkraće rečeno, ako vam se ne sviđa osjećaj tipkanja na tipkovnicama na prijenosnicima teško da će vam se svidjeti Logitech Illuminated.
Implementirana PerfectStroke tehnologija omogućava da tipku pritisnete iz bilo kojeg smjera i ne nužno po sredini, a rezultat je uvijek isti – savršen klik. U praksi PerfectStroke funkcionira solidno, ali nije nešto zbog čega bi kupili tipkovnicu.

Paprena cijena

Cijena od 700 kn (tj. 80$ po uobičajenom, “specijalnom” tečaju za Logitech proizvode u Hrvatskoj) definitivno nije odveć privlačna, ali radi se o izuzetno lijepoj, stylish tipkovnici koju ćete sa užitkom staviti na svoj stol i pokazivati je svima. Pozadinsko osvjetljenje je sjajno i za razliku od sličnih tipkovnica puno manje zamara oči.
Ako tražite tihu, flat tipkovnicu, a cijena vam nije problem Logitech Illuminated Keyboard vas neće razočarati.


Opis uređaja hardver
Specifiacije uređaja hardver
hardver
hardver
hardver
hardver
Službene stranice igre hardver
Kategorija: Hardver Komentari 4 komentara »
Tagovi: tipkovnica, tastatura, hardver

 1. on says:

  ja želim da mi gameland ovo kupi!!!

 2. Marko says:

  ja želim 100 eura, ali ništa od toga!

 3. karlo says:

  ajde neku akciju prvih 5 koji se prijave dobe tipkovnicu

 4. ivan says:

  Vrlo simpatična tipkovnica al ko i svaka druga preskupo za osvljetljenje a s druge strane nije mi sjelaFacebook preporuke
Djevojka dana - Megan


Megan
Pogledajte Gameland djevojku dana!

Vic dana

Taksi
Došao čovjek u Osijek na taksi stajalište i upita taksistu:
- Koliko je vožnja do Đakova?
- Sto kuna.
- Ali ja imam samo 80 kn!?
- Onda ništa.
Razmišlja tip pa kaže:
- A jel ti mene možeš voziti za tih 80 kn pa dokle dođemo?
- Može.
I tako oni krenu. Vozili se oni tako kad u Kuševcu (par km pred Đakovom) kaže taksist:
- Tvojih 80 kn ovdje ističu!
- Ali pobogu, kiša pljušti, a to je još samo par kilometara?!
- Van! - vikne taksist.
Nakon sedam dana dolazi čovjek opet na taksi stajalište. Ovaj put stoji 10ak taksija, a onaj od prošlog tjedna je posljednji u redu. Čovjek ode kod prvog:
- Evo ti 100 kn za vožnju do Đakova i još 100 ako mi ga popušiš!!
- Marš pederčino! - raspe taksist salvu psovki za njim.
Ode ovaj kod drugog:
- 100 kn za vožnju do Đakova i još 100 da mi ga popušiš!
- Mamu ti jebem, tata nek ti ga puši!!
I tako svi redom dok dođe on do onoga od prošlog tjedna:
- Koliko je vožnja do Đakova?
- 100 kn, isto kao i prošlog tjedna. Što se praviš lud!?
- Čuj, evo ti 100 kn, a evo ti još 100 kn ako me lijepo polako ovuda provezeš i usput maši svojim kolegama.

Arhiva viceva dana