Call of Juarez: The Cartel
Vaša lokacija: Naslovna

Call of Juarez: The Cartel

Wednesday, 14. September 2011. ivan

Gameland ocjena: Ukupna ocjena40/100

Dosada je Call of Juarez bio sinonim za napucavanje po Divljem Zapadu. Još davne 2006. smo odigrali prvi dio koji nam se zaista svidio i koji je osvježio FPS naslove u to vrijeme. Prije dvije godine smo dobili nastavak pod imenom Bound in Blood, a sada se sve značajno mijenja i igra se seli u sadašnje vrijeme. Napokon je izašla i PC verzija, no iako nam se kroz najave činilo da nas očekuje dobra i zanimljiva igra, ostali smo razočarani već pri prvom pokretanju.

Trojac protiv kriminala

Priča igre se vrti oko kartela, odnosno oko ilegalnih organizacija koje se bave drogom, prostitucijom, oružjem i ubojstvima. Konji su zamijenjeni automobilima, a bičevi i stare sačmarice modernim oružjem. Vi preuzimate ulogu jednog od tri branitelja zakona i krećete u suzbijanje kriminala.

Igra je vrlo jednostavna. Nakon kratkog uvoda u svaku misiju, vaš je zadatak kretati se prema naprijed, pucati u sve što se kreće i ponekad skupiti novo oružje. Igra je sasvim linearna što znači da je nemoguće zalutati ili doći do cilja alternativnim putovima. Neprijatelji su poprilično loši i nismo imali problema s njima čak i kada nismo koristili zaklone. S druge strane, vrlo ih je lagano ubiti koristeći bilo koje oružje te tako ne očekujte neki izazov od ove igre. Iako u rijetkim trenucima napucavanje sa bandama zna biti zabavno, sve ubrzo postaje vrlo monotono i već viđeno te poprilično loše.

Jedan od rijetkih pluseva je raznolikost oružja. Prije svake misije ćete odabrati ono koje želite ponijeti sa sobom. Prelaskom misija i napretkom vašeg lika ćete otključavati novo oružje, a ono je doista raznoliko te ćete tako moći isprobavati razne pištolje i puške, a kasnije bacati granate te gađati helikoptere raketama. Nakon što ubijete određeni broj neprijatelja, dobit ćete priliku uključiti koncentracijski mod te u kratkom vremenu biti precizniji i brži.

Osim pucanja, u ovoj igri ćete se često voziti u automobilu. No nažalost i ovaj dio igre je ispao jako loš. Upravljanje vozilom je iznimno lagano, a sudari će vas samo usporiti na par sekundi što vam neće predstavljati problem.

Osim primarnih zadataka koje morate obaviti, tu su i tajni zadaci koji će se razlikovati između likova. Tako ćete primjerice na svakom nivou moći skupiti skriveno oružje te tako zaraditi dodatne bodove. No iako kampanju možete završiti sa svakim likom posebno, odmah ćemo vam reći da se ovo ne isplati. Razlike u priči i zadacima su zaista male kao i sam završetak igre.

Ovo je nova igra?

Sada je red da nešto kažemo i o izgledu igre. Već pri prvom pokretanju smo ostali razočarani izgledom izbornika i pojurili potražiti grafičke opcije. Nažalost sve postavke su već bile postavljene na maksimum, a mi smo ostali razočarani i prije početka kampanje. Samim početkom igre smo se razočarali još više – grafika izgleda zastarjelo, modelima fali detalja, a teksture su jednostavne i premale rezolucije. Jedino što izgleda dobro u igri je pozadina no na nju nećete previše obraćati pozornost.
Animacije su također iznimno loše. Nailazili smo na likove koji zapinju u terenu, zatim smo često vidjeli kako objekti prolaze jedan kroz drugi, a kretnje neprijatelja jednostavno izgledaju smiješno i nerealno.

Zvuk nije ništa bolji. Gluma je poprilično loša, a već i nakon sat vremena igranja fraze koje ćete slušati se počinju ponavljati.
Call of Juarez: The Cartel možete zaigrati i u multiplayeru, no nakon lošeg single player iskustva i samo jednim multiplayer modom , većina igrača će odustati od isprobavanja multiplayera. Od ove igre smo očekivali mnogo više i zbog toga ostali razočarani. Trenutno je na tržištu zaista veliki broj odličnih igara istog žanra te vam tako preporučujemo da Call of Juarez: The Cartel preskočite u velikom luku te krenete u potragu za boljom FPS igrom.


Ukupna ocjena40/100
Izdavač Ubisoft
Igra podrzava multiplayer Igra podržava multiplayer opciju
Pozitivne stvari u igriraznovrsnost oružja
Negativne stvari u igrizastarjela grafika, animacije, AI, zvuk i voice acting, linearnost
Službene stranice igre callofjuarez.ubi.com/the-cartel/en-GB/home/
Kategorija: FPS Komentari Nema komentara »
Tagovi: fps, gangster, mafija, nasiljeFacebook preporuke
Djevojka dana - Yessenia


Yessenia
Pogledajte Gameland djevojku dana!

Vic dana

Prodaja automobila
Dva policajca:
- "Prodajem moju peglicu, 10 godina staru, sa pređenih 150000 km."
- "Tko će ti kupiti peglicu sa 150000 km. Odi kod mehaničara i skini kilometražu."
Dan poslije:
- "Bio sam kod mehaničara i skinuo kilometre na 90000."
- "Previše za jednu peglicu staru 10 godina. Trebaš skinuti još kilometara."
Dan poslije:
- "Znaš ona moja peglica; poslušao sam te i sada ima 25000 km."
- "A da? I koliko tražiš?"

Arhiva viceva dana