ZG MANHATTAN

Najveća transakcija na tržištu u posljednjih godinu dana: CPI Property prodao Zagrebtower. Tko je novi vlasnik?

Poslovna zgrada Zagrebtower

 RONALD GORŠIĆ/CROPIX

Na zagrebačkom tržištu nekretnina ovih je dana zaključena, kako kažu upućeni, jedna od najvećih transakcija u posljednjih godinu dana: CIP Property Group prodala je Zagrebtower OTP banci.

Neboder visok 81 metar populano nazivan "zagrebački Manhattan" simbol je poslovne zone grada Zagreba. Sagrađen je 2006. godine, površine je 25.899 kvadrata, a sastoji se od garaže, prizemlja i 22 kata. Pripada mu i aneks od devet etaža.

image

Ivo Barun iz agencije Biliškov nekretnine i Tatjana Božić iz Titania Consultinga nakon uspješne prodaje Zagrebtowera

Privatna arhiva

Bio je u vlasništvu tvrtke S IMMO AG, inače tvrtke kćeri CIP Property Group, koja je 2015. godine od Erste banke preuzela Eurocenter na Miramarskoj cesti. Početkom 2020. godine kupila je i Hoto tower koji je prema nedavnom pisanju medija također oglašen za prodaju. Podsjetimo, Eurocenter je nedavno prodan Atlantic Grupi, dok je CIP Property preko tvrtke kćeri Immofinanze prodana i uredska zgrada Grand Center Office u Radničkoj.

Zagrebtower se počeo prodavati u ljeto 2023. godine, a kupoprodaja za kupca OTP Banku je uz posredovanje agencije Biliškov nekretnine i Titania Consultinga, doznajemo, realizirana nakon šest mjeseci pregovora. Točan iznos transakcije nije poznat. Tornjem će upravljati tvrtka OTP nekretnine, a namjena će mu ostati ista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2024 14:33