POVOLJNO PO EUROPI

Ovo su najbolja mjesta za studentska putovanja ovog ljeta, u top 10 je i jedan hrvatski grad

Ilustracija

 /SHUTTERSTOCK

Ograničen budžet ne mora nužno značiti i ograničen itinerar - postoji mnogo pristupačnih odredišta za ovoljetno putovanje. Isto vrijedi i za skupinu koja najviše ovisi o budžetu, džeparcu i eventualno sezonskim poslovima - studente.

UNiDAYS je nedavno objavio Student Travel Index; indeks studentskih putovanja po Europi za 2024. godinu. Studija je obuhvatila sve, od cijena hostela do cijena piva, kao i ocjenu sigurnosti, prosječnu cijenu obroka, cijenu karte za prijevoz u jednom smjeru, broj grupnih aktivnosti i populaciju međunarodnih studenata.

Dakle, koji je europski grad rangiran kao najbolje mjesto za putovanje kao student za ovu godinu?

To bi bio Tbilisi, ljupka gruzijska prijestolnica, koja je dobila ocjenu 7,32 od 10. Prosječna cijena pinte ovdje je samo 2,19 eura, a većina njegovih atrakcija je prilično blizu jedna drugoj, što olakšava istraživanje grada pješice, prenosi Time Out.

Na drugom mjestu nalazi se Lisabon koji je dobro rangiran po pitanju sigurnosti, a na trećem je Erevan u Armeniji, poznat i kao "Ružičasti grad", gdje obrok u projeku košta 8,41 eura. Na desetom mjestu se pronašao i jedan hrvatski grad, znate li koji?

1. Tbilisi, Gruzija

2. Lisabon, Portugal

3. Erevan, Armenija

4. Prag, Češka

5. Reykjavik, Island

6. Istanbul, Turska

7. Madrid, Španjolska

8. Beograd, Srbija

9. Vilnius, Litva

10. Zagreb, Hrvatska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 16:24