STRAŽNJI POGON

Samo u Rusiji: Vidjeli smo mnoge lude kreacije, ali Lada na 14 kotača je čudo

Ruski YouTube kanal Garage 54 objavio je videozapis u kojem prikazuje jednu od najsmješnih kreacija koje smo do sada vidjeli
Lada s 14 kotača
 YouTube Screenshot

Mnogi od nas su kao djeca radili lude kreacije automobila od Lega, a neke od njih uključivale su i više od četiri kotača. Međutim, čini se kako je to nekome još uvijek zanimacija, samo ne s Lego kockicama, već s pravim automobilima.

Naime, ruski YouTube kanal ">Garage 54 objavio je videozapis u kojem prikazuje jednu od najsmješnih kreacija koje smo do sada vidjeli. Ako ste već gledali neke od njihovih videozapisa, znate da dečki imaju zaista bujnu maštu. Nakon Fiata Una s osam kotača, sada su predstavili svoju Ladu s 14 kotača.

image
Lada s 14 kotača
YouTube Screenshot

I ono što cijelu stvar čini zanimljivijom je činjenica da Lada ima stražnji pogon. Točnije, šest osovina, naslaganih jedna na drugu poput piramide. U videozapisu imamo priliku vidjeti i kako sve funkcionira na cesti. Sve djeluje očekivano, uz malo klizanja nakon što su se gume smočile. Upravljač također dobro radi unatoč tome što nema sustav servo upravljača.

image
Lada s 14 kotača
YouTube Screenshot

Sve u svemu, zanimljiv projekt. Sve radi dobro, osim jednog važnog detalja – ovjesa. Budući da im višeosovinska konstrukcija onemogućuje ovjes, morali su testirati automobil bez njega, pri čemu je vozač 'skakao' po kabini tijekom testiranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 05:01