‘NINJA!‘

Sudjelovao je u jednoj od najsmješnijih scena: Prodaje se Peugeot 605 iz filma ‘TAXI 2‘

Njegova uloga u filmu bila je podcijenjena kao i njegova boja, ali iza sebe je ostavio jednu od najsmješnijih scena u filmu

Peugeot 605 ‘Cobra‘

 Aguttes

Iako je glavnu ulogu u sagi ‘Taxi‘ imao Peugeot 406 i nasljednici Daniela (kojeg je glumio Samy Naceri), drugi dio poznat je i po neobičnom automobilu posebno dizajniranom za ""zaštitu svečanih gostiju koji posjećuju Francusku". Sada se ovaj automobil prodaje.

image

Peugeot 605 ‘Cobra‘

Aguttes

Njegova uloga u filmu bila je podcijenjena kao i njegova boja, ali iza sebe je ostavio jednu od najsmješnijih scena u filmu - predstavljanje dužnosnicima francuske vojske i japanskom ministru. Kršten kao "Cobra", ovaj Peugeot 605 palio je svoj V12 motor pri izgovoru riječi “Ninja!”

image

Peugeot 605 ‘Cobra‘

Aguttes

U filmu, imao je karoseriju od titana sa zaštitom otpornom na metke, prednji i stražnji detektor projektila, Atlas GPS sustav i mat crni premaz.

Mogao je postići 320 km/h i imao je domet od 900 kilometara, udaljenost koja dijeli Pariz od Marseillea.

Logično, sve ove specifikacije su dio fikcije. Automobil je u vlasništvu muzeja L‘Aventure Peugeot u Sochauxu, a prodaje se putem aukcijske kuće Aguttes. Osim svoje mat crne vanjštine, ispod poklopca ipak nema V12, već 3,0-litreni V6 od 200 KS, što također nije loše.

image

Peugeot 605 ‘Cobra‘

Aguttes

Prema opisu aukcijske kuće, automobil ima 70.000 kilometara, ima korozije na nekim mjestima na dnu i čeka generalni popravak jer je godinama stajao. Aukcija će se održati 23. listopada u objektima L‘Aventure Peugeot, a procijenjena cijena je između 7.500 i 10.500 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:33