Super SUV

U rangu najbržih: Budući električni Alfa Romeo Stelvio bi mogao imati više od 1000 konjskih snaga!

Ako se to obistini novi Alfin SUV mogao bi postati najsnažniji SUV na tržištu, negdje oko Teslinog Modela X Plaid koji ima 1033 KS

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 100 Anniversario

 Alfa Romeo

Tradicionalni ljubitelji Alfe uglavnom nisu sretni zbog prijelaza na elektrifikaciju, no moramo priznati da će on Alfi vjerojatno podariti snage motora o kojima su Alfisti do sada mogli samo sanjati.

Budući da je na tržištu od 2016., Stelvio već dugo čeka na zamjenu, a novi model trebao bi biti predstavljen sljedeće godine. Temeljit će se na Stellantisovoj STLA Large platformi, koja omogućuje pristup arhitekturi od 800 V, omogućujući ultrabrzo punjenje i velike snage motora. Prema riječima izvršnog direktora Alfe Jean-Philippea Imparata, novi Stelvio bi mogao imati i 1000 KS.

image

Jean-Phillipe Imparato, izvršni direktor Alfa Romea

Profimedia

U izjavi za britanski AutoExpress, on je rekao da trenutni razvojni prototip ima već 950 KS, ali da tim Alfe ne staje na tome. "To je trenutna brojka... Ako možemo doseći 1.000 KS, tada ćemo to učiniti, ali nisam apsolutno siguran da je to prvi prioritet tvrtke ili kupaca", rekao je šef Alfe.

Ako se to obistini novi Alfin SUV mogao bi postati najsnažniji SUV na tržištu, negdje oko Teslinog Modela X Plaid koji ima 1033 KS. Samo još jedan SUV, Lotus Eletre, može se pohvaliti brojkom većom od 900 KS. Postati na tržištu bio bi zgodan marketinški trik i Alfa će sigurno ciljati snagu iznad 1033 KS.

image

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 100 Anniversario

Alfa Romeo

Prije samo nekoliko dana, šef Stellantisa Carlos Tavares nazvao je Alfa Romeo “najvećim draguljem” u cijeloj grupaciji te izjavio da je odbio ponude za njegovu kupnju. Francusko-talijanski automobilski div uložit će milijarde u Italiju kako bi dovršio svoje planove za proizvodnju 15 novih modela u državi (ne samo Alfa). Stelvio i Giulia sljedeće generacije bit će dio tog plana.

image

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 100 Anniversario

Alfa Romeo

Dok su dužnosnici Alfa Romea ranije izjavili da će zamjena za Stelvio biti samo električna, nedavna izvješća sugeriraju da će nasljednik Giulije s vremenom nuditi i električne i benzinske opcije. S obzirom na trenutno stanje na tržištu, ne bi bilo teško vjerovati da bi novi Alfin SUV također mogao uključivati ​​i opciju motora s unutarnjim izgaranjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:02