Darksiders
Vaša lokacija: Naslovna

Darksiders

Friday, 1. October 2010. ivan

Gameland ocjena: Ukupna ocjena82/100

Nakon malo duže vremena, Darksiders je nakon konzola ugledao svjetlo dana i na PC-u. Na računalima uvijek nedostaje akcija poput God of War-a koje su prepune akcije, velikih mačeva i rješavanja zagonetki. Ukoliko ste tražili takvu igru, ne morate tražiti dalje – Darksiders će zasigurno ispuniti očekivanja.

Raj, pakao i nešto između

U igri ćete preuzeti ulogu jahača, konjanika pod imenom War koji mora riješiti sukob koji je nastao između raja, pakla i onog što se nalazi između, a to je ljudska rasa. Brzo ćete krenuti u akciju, dobit ćete stalnog pratitelja koji će paziti svaki vaš pokret i svaki vaš korak. Kako biste ponovno uravnotežili ove zaraćene strane, morat ćete krenuti u vlastiti rat.
Na vašem putu prema glavnim krivcima, susretat ćete se i sa anđelima i s demonima. Ovi neprijatelji neće biti posebno jaki i vrlo lagano ćete ih uništavati raznim potezima vaših mačeva. Problem će predstavljati njihovi šefovi koji znaju biti veliki poput nebodera i koji će doslovno tresti zemlju pred vama. Kod njih će se tražiti brzina i spretnost budući da ćete većinu njihovih napada morati izbjegavati – blok jednostavno neće biti moguć. Svakog od neprijatelja ćete moći ubiti vitlanjem vašeg mača, a kada ga jako oslabite, pojavit će se posebna ikona koja vam omogućava efektno dovršavanje protivnika (slika 4). U ovom slučaju će War izvesti zaista odlične poteze kojima će nabadati protivnike na mač ili im jednim kružnim potezom skinuti glavu (pogledati video).
Kako igra ne bi bila dosadna i tjerala vas na ponavljanje jednih te istih poteza, pobrinut će se poseban saveznik. Kada mu donesete duše oslobođene od ubijenih neprijatelja, zauzvrat ćete moći kupiti mač, poteze ili razne dodatke koji će vas učiniti jačim. Izbor je velik i možete birati ono što vam najviše odgovara.
Poseban dio igre je teren po kojem se krećete. Osim neprijatelja, nailazit ćete na razne prepreke i malene, nazovimo ih zagonetke. Tako ćete za prijelaz preko lave morati pronaći način da postavite kamenje po kojem ćete skakati, letjeti i penjati se po zidovima. Morat ćete pronalaziti mačeve kako bi ste aktivirali kipove koji će vam omogućiti prolaz i slično.

Vatreno

Darksiders izgleda odlično. Kretat ćete se raznim krajevima koji izgledaju odlično. No ono što će vam još više privući pozornost su izgled i animacije Wara i njegovih neprijatelja. Vidjet ćete toliko odličnih animacija da nećete moći odabrati najbolji potez kojim ste ubili neprijatelja. Svemu tome dodajte još bolje efekte oružja i čudovišta koja vas napadaju i možete biti sigurni da ćete dobiti igru koja izgleda odlično.
Bez previše animacija između misija i previše priče, očekuje vas igra prepuna akcije, vitlanja mačevima većih od vas i ubijanja neprijatelja. Darksiders je igra koju treba zaigrati svatko željan akcijskih igara sa konzola i akcija općenito. Petnaestak sati gameplaya bi trebalo biti dovoljno, a ako mislite da ste dovoljno dobri, postavite težinu na onu najveću pa će vas čekati prava avantura.


Ukupna ocjena82/100
Izdavač THQ
Igra ne podrzava multiplayer Igra ne podržava multiplayer opciju
Pozitivne stvari u igrioružja, potezi, neprijatelji
Negativne stvari u igriponekad loša kontrola i kamera
Službene stranice igre www.darksiders.com
Kategorija: Akcije Komentari Nema komentara »
Tagovi: akcija, mač, čudovišta, bogFacebook preporuke
Vic dana

Inspekcija u školi
Došla inspekcija u školu. Ulaze u prvu učionicu, a tamo profesor gol stoji pred razredom. Upita ga inspekcija što radi, a on kaže:
– "Pokazujem učenicima muške spolne organe."
– "U redu.", rekoše inspektori i izađoše.
Ulaze oni u drugu učionicu kad tamo profesorica potpuno gola stoji pred razredom. Upita inspekcija i nju što radi, a ona kaže:
– "Pokazujem djeci ženske spolne organe."
– "U redu.", reče inspekcija i izađe.
Ulaze oni u treću učionicu kad tamo profesor i profesorica vode ljubav na stolu pred cijelim razredom. Upita ih inspekcija što rade, a oni kažu:
– "Praktično pokazujemo učenicima ovaj predmet."
– "U redu.", kaže inspekcija i izađe.
Ulaze oni u četvrtu učionicu kad tamo učenici međusobno vode ljubav. Upita i njih inspekcija što rade, a oni kažu:
– "Radimo kontrolnu zadaću."

Arhiva viceva dana